menu kruis
menphoneu

Camera inspectie

Een probleem met uw riolering is niet altijd een verstopping of verstopte afvoer, vaak is er sprake van een scheur of breuk. Om goed te kunnen bekijken of er daadwerkelijk sprake is van een scheur of breuk kunnen wij een camera inspectie uitvoeren. Deze inspectie kunt u onnodige werkzaamheden besparen, wij weten immers het exacte probleem als we de gehele riolering bekeken hebben. Als er sprake is van een scheur of breuk is een eenvoudige renovatie voldoende. U bespaart hierdoor een hoop tijd en geld dan wanneer u had gekozen voor een compleet nieuwe riolering. 

Hoe werkt een camera inspectie?

Het feit dat de leidingen zich onder de grond bevinden, maakt rioolinspectie op zich een lastige klus. Het rioolstelsel bevindt zich immers voor het grootste deel onder de grond, de bereikbaarheid van de leidingen maakt het lastig om het precieze situatie in kaart te brengen. Gelukkig beschikken wij over professioneel camera apparatuur om het probleem zo snel mogelijk boven water te krijgen. Het werkt als volgt; via een waterdichte riool inspectie camera bekijken wij het riool om vast te stellen of de leiding scheuren of breuken vertoond  en of er sprake is van in- of aangroei van bijvoorbeeld boomwortels of vet- en zeepresten. Onze camerakoppen zijn uitgerust met een sensor, zodat wij de locatie van het rioolprobleem bovengronds kunnen opsporen. Nadat de riool camera inspectie heeft plaatsgevonden krijgt u een professioneel advies en worden oplossingen aangeboden. Indien er bijvoorbeeld sprake is van een duidelijke scheur, breuk of ernstige aantasting van de leidingen, adviseren wij u om over te gaan op renovatie in plaats van ontstoppen. De kans dat u na een maand of 2-3 weer hetzelfde probleem heeft is namelijk aanwezig, ook kan het gebeuren dat de riolering verder beschadigd raakt. Kortom, een camera inspectie geeft een zeer compleet beeld van wat er aan de hand is met uw riolering. 

Voordelen camera inspectie

  • Exacte locatie scheur of breuk.
  • U voorkomt onnodig hak- en breekwerk.
  • Wij kunnen elk riool inspecteren. 

Wat kunt u van ons verwachten?

  1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar uw locatie.
  2. Met behulp van onze apparatuur gaan we op zoek naar het probleem. In 95% van de gevallen wordt het probleem in 1 sessie opgespoord.
  3. Na het opsporen van de scheur of breuk gaan we in overleg met u. Wij voorzien u van professioneel advies, vervolgens worden oplossingen aangeboden. 
  4. U bent dezelfde dag nog van uw probleem af.

Kunnen wij u helpen door middel van een camera inspectie? U kunt ons bereiken via de telefoonnummers 0900-8212120 en 030 280 0414. Voor vragen of minder urgente problemen kunt u ons mailen via Info@rioolontstoppingscentrale.nl