menu kruis
menphoneu

Riool ontstoppen

Een afvoer verstopt, een verstopte keukenafvoer of een dichtgeslibde verzamelleiding? In een huishouden wordt jaarlijks 150.000 liter afvalwater weggespoeld. Dit afvalwater in combinatie met vetafval, uitwerpselen, chemicaliën, en overige vaste rommel wordt afgevoerd via het rioleringssysteem. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij deze enorme hoeveelheid er om de zoveel jaar een verstopping optreedt. In dat geval moet u de afvoer ontstoppen zodat het afvalwater weer ongestoord weg kan lopen.

Een verstopping kan zeer vervelend en lastig zijn om op te lossen. Het is verstandig om bij serieuze rioolproblemen een erkend rioolontstoppingsbedrijf in te schakelen omdat onze monteurs, naast het ontstoppen en ontluchten van het riool, ook de riolering kunnen inspecteren op eventuele scheuren of gaten.

Wanneer u last heeft van een verstopping in uw riolering, kunt u het beste de hulp inroepen van een professional. Vaak proberen mensen in eerste instantie de problemen in hun riolering eerst zelf op te lossen (hieronder kunt u enkele opties lezen), maar in de meeste gevallen heeft dit echter geen nut. Een specialist heeft veel meer ervaring en heeft sneller door met welk probleem hij te maken heeft. Zodoende kan hij accuraat handelen en zorgen dat uw riool snel weer ontstopt is. Rioolonstoppings Centrale Nederland is actief in de regio: Almere, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam, Nieuwegein, Utrecht en regio Midden-Nederland. 

Wat u zelf kunt doen

U kunt uiteraard zelf met een ontstopper aan de slag om te kijken of de verstopping weg te pompen valt. Daarnaast zijn er verschillende vloeibare middelen te koop in de supermarkt die mogelijk kunnen helpen. Het nadeel van deze twee opties is dat u nooit zeker bent of de verstopping geheel verwijderd is, ook kunnen de vloeibare middelen schadelijk zijn voor uw afvoer. Een riool ontstoppen is een vak apart, er kunnen namelijk meerdere oorzaken aan kleven. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een deel van de afvoer gescheurd of kapot is, deze dient dan vervangen te worden. Daarnaast beschikt u vaak niet over het gereedschap om de verstopping in zijn geheel bloot te leggen. 

Wat wij voor u doen

Afhankelijk van de oorzaak van de rioolverstopping wordt door een vakkundige medewerker van Rioolontstoppings Centrale Nederland direct een oplossing geboden. Al het noodzakelijk gereedschap is aanwezig op onze servicewagens. Indien nodig wordt het stelsel inwendig geïnspecteerd door middel van een camera inspectie en gecontroleerd op structurele gebreken. Op basis hiervan wordt een passende oplossing aangeboden. Desgewenst kunnen wij een reparatie uitvoeren of zelfs (een deel van) de rioolbuis vervangen, uiteraard overleggen wij bijkomende kosten eerst met de bewoner. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met betrekking tot het ontstoppen van riolering. Het is nog nooit voorgekomen dat wij zijn weggegaan bij een klant zonder een passende oplossing geboden te hebben. Wij zijn te bereiken via de telefoonnummers 0900-8212120 en 030 280 0414. Voor vragen of minder urgente problemen kunt u ons mailen via Info@rioolontstoppingscentrale.nl